Kryptologi

Kryptologi - fra viden til videnskab
Af Peter Landrock & Knud Nissen
kryp.jpg (18646 bytes) Med start i Cæsars system føres kryptologien helt up-to-date, hvor talteori, specielt primtal, kan bruges til at producere meddelelser, som man ikke kan løbe fra og som der ingen fortrydelsesret er på.

Bogen er primært skrevet til valgfrie forløb og den større skriftlige opgave.
Den klassiske kryptologi kan læses på obligatorisk niveau evt. i et samarbejde med faget engelsk om kriminal-litteratur.

Bogen viser, hvordan internettet kan inddrages naturligt i undervisningen og rummer desuden en række eksempler på større opgaver, hvor den klassiske og den moderne kryptologi flettes sammen.
168 sider

Pris excl. moms 120 kr.
(ved 5 stk. 96 kr.)

 

Kryptologi

UDSOLGT

Af Peter Landrock & Knud Nissen
Kryptologi er primært beregnet til matematikundervisningen på gymnasiets matematiske linje, højt niveau og sigter specielt mod det valgfrie emne og den større skriftlige opgave. Desuden henvender bogen sig til alle, der måtte være interesserede i problemerne omkring databeskyttelse, samt hvorledes disse problemer løses.

80 sider  -  UDSOLGT

Kryp2log
Af Henning K. Schou

Programpakken Kryp2log er udviklet til brug sammen med Peter Landrock og Knud Nissens bog "Kryptologi", (ABACUS,1990)

Kryp2log indeholder:

Monoalfabetisk kryptering
Polyalfabetisk kryptering
Des - kryptering
Des - algoritmen skridt for skridt
Mono- og polyalfabetisk kodebrydning.
Disketten leveres sammen med 1 stk. brugervejledning

Vejledning til Kryp2log:

Læseren inviteres på en guided tour rundt i programmet. Der gennemgås nogle konkrete eksempler på kryptering og kryptoanalyse. Med passende mellemrum finder man et par øvelser.

28 sider.

Priser (excl. moms): Kryp2log 640 kr. (incl. 1 vejledning)
Vejledning til Kryp2log 30 kr. (Ved 5 stk. 24 kr.)
.

>>>ABC
Af Steven Pemberton m. fl.

I forbindelse med den talteoretiske side af den moderne kryptologi, kan programmeringssproget ABC benyttes. ABC er let at bruge og dets interaktive natur gør, at man kan få computeren til at fungere som en lommeregner, der kan håndtere vilkårligt store hele tal.

Hvad er ABC?

ABC er resultatet af adskillige års forskning rettet mod udviklingen af et programmeringssprog, der er let at forstå og let at bruge. Arbejdet blev påbegyndt i 1975 som et forsø på at lave et sprog (til erstatning for BASIC), der skulle være simpelt, interaktivt og struktureret.
Oprindeligt var det tanken, at sproget skulle være for begyndere, men resultatet er blevet et sprog, der er en fornøjelse at bruge for såvel begyndere som professionelle.
ABC programmer er kompakte. Denne kompakthed går dog ikke ud over læsbarheden af programmerne - snarere tværtimod. Ofte ligger ABC sproget meget tæt på matematisk formalisme.

Vejledning til ABC:

Den tilhørende vejledning er en hands-on guide til ABC, der efter ganske kort tid sætter brugeren i stand til at afprøve og udforske den talteori, der er grundlaget for den moderne kryptologi.

22 sider.

Priser (excl. moms): ABC  150 kr. (incl. 1 vejledning)
Vejledning til ABC 30 kr. (Ved 5 stk. 24 kr.)
.